Zagrebačka zajednica tehničke kulture uspješno je organizirala i provela XXII. Ljetnu školu tehničkih vještina 2021. od 19.06.2021 do 29.06.2021. Školu je pohađalo 23 djece u dobi od 10 do 14 godina.

Na XXII. Ljetnoj školi sa svojim radionicama sudjelovala je 1 samostalna udruga, 6 strukovnih tehničkih saveza i Zagrebačka zajednica tehničke kulture. Škola je osim djece koja su se istaknula svojim radom, obuhvatila i djecu slabijeg imovinskog statusa. Program se provodio tokom ljetnih  praznika, gdje su polaznici imali priliku steći dodatna znanja i vještine. Programima naših saveza i udruga te ponuđenim aktivnostima, omogućilo se djeci polaznicima upoznavanje i proširenje znanja i vještina na području tehničke kulture. Polaznici su upoznati sa teorijskim i praktičnim znanjima, te anonimnom, pisanom evaluacijskom anketom provedenih aktivnosti. Svim polaznicima Škole  osiguran je skupni prijevoz iz Zagreba u Novi Vinodolski i natrag, smještaj i hrana (doručak, ručak i večera), polica osiguranja od 0-24 sata, te voditelji za dnevno i noćno dežurstvo koji su skrbili za uvjete rada, slobodno vrijeme i društvene aktivnosti. Također, provedba radionica i broj djece polaznika sukladan je epidemiološkoj situaciji i preporukama Stožera civilne zaštite.

POPIS PROVEDENIH RADIONICA:

ZAGREBAČKI KARTING SAVEZ- radionica: „Sigurno u prometu“

ZAGREBAČKA ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE –radionica 3D olovke: „Piši u tri dimenzije

ZAGREBAČKI SAVEZ CB RADIO KLUBOVA-radionica: „Primjena radio postaja u izvanrednim životnim okolnostima“

ZAGREBAČKI AUTOMODELARSKI SAVEZ-radionicaq: „Autići su zakon“

KLUB ŽELJEZNIČKIH MODELARA ZAGREB-radionica: „Makete modela vlakova“

ZAGREBAČKI FOTO KINO SAVEZ-radionica:„ Tehnike fotografije“

ZAGREBAČKI SAVEZ KLUBOVA MLADIH TEHNIČARA-radionica: „Izrazi kreativnost epoxy smolom“

ZAGREBAČKI ASTRONOMSKI SAVEZ-radionica: „Pogledaj i napravi nebeska tijela“

U petak 25.06.2021. polaznici Škole nagrađeni su za svoj rad i zalaganje izletom u Vrbnik, jedno od najpoznatijih hrvatskih mjesta. Brod s grupom polaznika, a u pratnji voditelja i instruktora tehničke kulture krenuo je iz Mitan Marine. Nakon pristajanja u Vrbniku, grupa polaznika s voditeljima vlakićem je odvezena u centar, gdje je sljedilo razgledavanje mjesta, te su polaznici Škole naučili o povijesti samog mjesta.Svakodnevno tijekom poslijepodnevnih sati djeca su se bavila sportskim aktivnostima- stolnim tenisom i/ili organiziranom šetnjom po Novom Vinodolskom, a sve kako bi se usredotočili na sport i zajednički cilj, te kvalitetno provodili slobodno vrijeme.Polaznicima su na dan izleta podjeljene majice Zagrebačke zajednice tehničke kulture kao uspomena na druženje, nova poznanstva  i dugo sjećanje na Ljetnu školu tehničkih vještina.