Zagrebačka zajednica tehničke kulture (ZZTK) I ove godine za djecu i mlade organizira Ljetnu školu tehničkih vještina u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom u terminu od 10. srpnja do 17. srpnja 2023. godine.

Pripremili smo tehničke programe koje će provoditi iskusni instruktori, a u slobodno vrijeme voditelji će organizirati sportsko-tehničke aktivnosti. Predavanja i radionice su iz područja: automodelarstva, speleologije, maketarstva (izrada maketa aviona, brodova),  astronomije (o Suncu, planetima, zvijezdama i galaksijama, rad sa teleskopom), foto-video tehnologije (snimanje i montaža videa, tehnike izrade animiranog filma), tehničkih djelatnosti na vodi ( podvodni svijet, onečišćenje mora i ronjenje), kartinga ( mehanika i primjenama novih materijala), robotike ( izrada osnovnih spojeva i njihovo pokretanje uz pomoć Arduina sustava), 3D tehnologije, te ekologije.

Svim sudionicima osigurat će se skupni prijevoz iz Zagreba u Novi Vinodolski i natrag, smještaj i hrana (doručak, ručak i večera), polica osiguranja od 0-24 sata, te voditelji koji skrbe za uvjete rada, slobodno vrijeme i društvene aktivnosti, te profesionalci i volonteri iz različitih tehničkih saveza koji će provoditi radionice sa polaznicima. Ljetna škola tehničkih vještina je posebni program Grada Zagreba koji grad sufinancira sa određenim iznosom, a kotizacija za polaznike je 110 e.

Zbog usklađivanja programa koji će se provoditi, te radionica u sklopu tog programa, uzrast polaznika je od 12 do 17 godina, a ukupan broj polaznika je 35.

Od današnjeg dana, možete prijaviti polaznike na broj telefona Zajednice: 01/4618 804 ili na naš mail: zajednica@zztk.hr nakon čega ćete dobiti više informacija.