Sutra, 2.10. 2021. na Europskom trgu počinje zagrebački sajam inovacije, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništvaMaker Faire Zagreb!

Maker Faire Zagreb otvoren je za javnost u subotu i nedjelju 2. i 3. listopada od 10 do 17 sati, a sudjelovanje se ne naplaćuje.
Više informacija možete pronaći na: https://zagreb.makerfaire.com/
Svečano otvaranje sajma, održat će se 2. listopada u 12h na Europskom trgu.
**************************************************************

Maker Faire predstavlja okupljanje zaljubljenika u tehnologiju svih godišta – to su nastavnici, majstori, hobisti, pripadnici znanstvene zajednice, inženjeri, znanstveni klubovi, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači. Međunarodno se održava od 2006. godine, a do danas je širom svijeta održano preko 200 različitih Maker Faire događanja. Hrvatska udruga sa zagrebačkim sjedištem – FabLab, udruga za promociju digitalne fabrikacije – već godinama kao sudionik ili izlagač aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom Europe i sva ta međunarodna iskustva, kontakte i ideje ove godine početkom listopada okuplja na Europskom trgu, na trećem zagrebačkom Maker Faireu. Održavanje Maker Fairea Zagreb financijski podržava Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Neki od najavljenih izlagača i atrakcija na ovogodišnjem Maker Faireu: Sveučilište sjever s dronovima, Grafički fakultet Zagreb s vizualnim instalacijama, Albert Gajšak i Circuitmess, Filip Hercih i Mundus, Scientific FabLab Trieste, Maker Educator Collective, FabLab Belluno, Robotički savez Zagreb, FSB Racing Team, Exoot AnimateK, Experience FabLab Brno i ostali…

Maker Faireu će prethoditi STEAM tjedan namijenjen edukaciji obrazovnih djelatnika u trajanju od 28. do 30. rujna.