Klub željezničkih modelara “Zagreb” je 02.10.2021. organizirao tradicionalni 29. Susret željezničkih modelara s burzom modela u Avantgarden Event centru na adresi Magazinska 16, od 10-14 sati.

Tema susreta bile su  “Električne lokomotive Taurus”. Izloženo je preko 60 različitih modela lokomotiva “Taurus” različitih prijevoznika, mjerila i bojanja. Također, od 11-13 sati je na kolosjeku tik uz Centar bila postavljena i prava lokomotiva “Taurus” u mjerilu prijevoznika Rail Carco Carier Croatia koji je ujedno bio i jedan od suorganizatora susreta. Prava lokomotiva je najviše interesa pobudila kod najmlađeg naraštaja. U vrijeme susreta održana je i radionica o bojanju i postarivanju modela a kao gosti su sudjelovali članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista.

Odziv članova i prijatelja kluba te šireg pućanstva bio je velik, oko  185 posjetitelja od čega je oko 150 odraslih i 35-tero djece, što je posebno velika brojka obzirom na trenutnu pandemijsku situaciju. Događaj je okupio posjetioce  iz Zagreba, Križevaca, Rijeke, Virovitice te iz Slovenije.

Čestitamo organizatorima na uspješnoj provedbi ovogodišnjeg Susreta željezničkih modelara!

U nastavku prolažemo par slika sa susreta.