O galeriji Vladimira Horvata

Zagrebačka zajednica tehničke kulture upravlja izložbenim prostorom Galerije Vladimira Horvata, posvećene poticanju, prezentaciji istraživanja i dokumentiranja svih aktivnosti u tehničkoj kulturi i srodnim djelatnostima u Gradu Zagrebu i šire.

Već 35 godina Galerija promovira interdisciplinarne projekte unutar tehničke kulture koji, koristeći se različitim medijama, strategijama i inovativnim modelima rada, analitički i kritički reflektiraju sadašnjost i budućnost zagrebačke tehnike.

U ovoj galeriji mnogi, danas afirmirani Zagrepčani, imali su svoje prve izložbe, prezentacije i promocije. Svojim jednostavnim ambijentom Galerija motivira, posebno mlade ljude, da zagrebačkoj javnosti ponude svoje radove na prosudbu što mediji redovito prate.

Galerija Vladimira Horvata od svog osnutka aktivno djeluje i godišnje upriliči i do 33 izložbe u desetodnevnom trajanju.

Veliki broj autora izlagača pokriva područje od amaterskih uradaka, prezentacija rezultata polaznika tečajeva fotografije, do vrhunskih djela umjetnika, profesionalaca iz Grada Zagreba, ali i drugih gradova iz zemlje i inozemstva.

Iz redova autora koji su prošli tečajeve klasične i digitalne fotografije, afirmirao se veči broj ljudi čije fotografije danas gledamo na stranicama dnevnog tiska ili kao vrhunsku opremu luksuznih časopisa.

Galerija dominira prizemljem zgrade u kojoj je smještena uprava ZZTK-e i omogućuje izložbe različitih koncepcija; na zidnoj opremi moguće je izlagati fotografije svih formata, a u pet staklenih vitrina izloške maksimalnih dimenzija 98 cm / 50 cm / 110 cm. Galerija omogućuje i kombiniranne izložbe, multimedijske događaje i konceptualne pustolovine zagrebačkih amatera.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture koordinira aktivnosti svojih članica i provoditelj je dijela programa Javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zagreba

Informacije

Adresa: Trg žrtava fašizma 14
Tel:    (+385) 1 4618-805
Fax:   (+385) 1 4612-543
OIB:    60451213350
IBAN: HR86 2340009 1100010303
Email: zajednica@zztk.hr

O nama

Zajednica i njezine članice obavljaju izvanškolsko i izvannastavno osposobljavanje djece i mladih. Posebno smo angažirani u provođenju programa koji svake godine ulaze u Program javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.