Galerija Vladimira Horvata

Plan galerije za 2017.

Plan galerije za 2018.

Pravilnik o radu galerije

Biografija Vladimir Horvat

Zagrebačka zajednica tehničke kulture upravlja izložbenim prostorom Galerije Vladimira Horvata, na Trgu žrtava fašizma 14, posvećene poticanju, prezentaciji istraživanja i dokumentiranja svih aktivnosti u tehničkoj kulturii srodnim djelatnostima. Već 30 godina Galerija promovira interdisciplinarne projekte unutar tehničke kulture koji, koristeći se različitim medijima, strategijama i inovativnim modelima rada, analitički i kritički kreativno reflektiraju sadašnjost i budućnost zagrebačke tehnike.

U ovoj Galeriji mnogi danas afirmirani Zagrepčani imali su svoje prve izložbe, prezentacije i promocije. Svojim jedinstvenim ambijentom Galerija motivira, posebno mlade ljude da zagrebačkoj javnosti ponude svoje radove na prosudbu. Galerija Vladimira Horvata od svog osnutka aktivno djeluje i godišnje upriliči i do 24 izložbe uglavnom fotografije.

Širok spektar autora-izlagača pokriva područje od amaterskih uradaka, prezentacija rezultata polaznika tečajeva fotografije, do vrhunskih djela umjetnika, profesionalaca iz Grada Zagreba ali i drugih gradova iz zemlje i inozemstva.

Iz redova autora koji su prošli tečajeve klasične i digitalne fotografije, afirmirao se veći broj žena i muškaraca čije fotografije danas gledamo na stranicama dnevnog tiska ili kao vrhunsku opremu luksuznih časopisa.

Galerija je dostupna upravo onima koji nemaju sredtava ali i prilike predstaviti se javnosti u drugim, elitnijim prostorima. Ovdje se podupire amaterizam a korištenje se nenaplaćuje budući je djelatnost Galerije Vladimira Horvata financirana sredstvima Programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.

 

Izložbe u Galeriji Vladimira Horvata

 

Kap slapa, tok rijeke

U Galeriji Vladimira Horvata otvorena izložba fotografija Vedute foto filma, posvećena okolišu pod nazivom Kap slapa, tok rijeke.

Fotografija je prijenosnik kolektivnog pamćenja, nalazi svoj put koji ljepotom senzibilizira ljude. Pitanje vode i prirode koja nas okružuje, jest pitanje svih nas, kazao je predsjednik udruge Vedute foto film Boris Šimundić, otvarajući izložbu fotografija 18.05.2015. u Galeriji Vladimira Horvata, Trg žrtava fašizma 14. Izložba obuhvaća četrnaest autora fotografija s motivima voda Slunja i Rastoka, rijeke Save i mnogih drugih, u glavnom voda iza jadranskih planina, voda kontinentalne Hrvatske. Koloriti kojima zrači izložba vrijedni su pažnje, opus je jedinstven po sadržaju, ali i stvaralaštvu pojedinih autora od majstora fotografije članova ULUPUH-a i majstora svijetske fotografije EFIAP, kazao je otvorivši izložbu tajnik Zagrebačkog foto kino saveza Jadranko Baturić. Potrebno je naglasiti da je Vedute foto film u sastavu Zagrebačkog foto kino saveza, Zagrebačke zajednice tehničke kulture koji su potpomogli ovu vrijednu izložbu koja pokazuje, ali i apelira da vodeno blago treba čuvati. Postav izložbe moguće je razgledati svakog dana od 9,00 do 15, 00 sati, izuzev subotom i nedjeljom, sve do 27.05.2018.

Boris Šimundić

Izložba radova osoba s intelektualnim poteškoćama

Povodom obilježavanja 15 godina rada gradskog Centra za rehabilitaciju Zagreb i dovršetka projekta Zvižduk 'z Dubrave, u četvrtak, 12. 06. 2014. s početkom u 18:00 sati u Galeriji Vladimira Horvata, na Trgu žrtava fašizma 14, svečano je otvorena izložba radova nastalih u radionicama za psihosocijalnu rehabilitaciju osoba s intelektualnim poteškoćama koje se tijekom godine održavaju u Centru tehničke kulture Dubrava.

Autori radova su osobe obuhvaćene programom rehabilitacije koji zajednički provode Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Gradsko društvo Crvenog križa Grada Zagreba i Centar za rehabilitaciju Zagreb. Ukupno 17 autora u dobi između 20 i 56 godina predstavljaju svoje radove nastale korištenjem brojnih tehnika u glini, gipsu – keramika; primjenom salvetne tehnike i kaširanja; oblaganjem špagom; oslikavnjem svile i platna te brojne ručne radove makramea i kombiniranih tehnika te slika.

Organizatori izložbe su Zagrebačka zajednica tehničke kulture i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, a s polaznicima su radile: Marija Ivček – instruktorica ZZTK, Svjetlana Kopčinović – defektolog pri Crvenom križu Zagreb i Renata Mandurić – radna instruktorica pri Crvenom križu Zagreb.

Cilj izložbe je poticanje uključivanja naših sugrađana s poteškoćama u razvoju u zajednicu i animiranje javnosti, lokalne i gradske društvene zajednice na prepoznavanje ovih posebnih potencijala, njihovih potreba i mogućnosti te ima humanitaran karakter.

Izložba je otvorena do 23. lipnja 2014.

Ulaz je besplatan.

Izložba u Galeriji Vladimira Horvata

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, a u duhu održavanja prijateljstva gradova Zagreba i Prištine, Albansko kulturno društvo u Hrvatskoj "SHKENDIJA" pozva Vas da obiđete izložbu slika akademske slikarice iz Prištine VESE GOVORI - HAPCIU.

Izložba je svečano otvorena 20. svibnja 2014. u Galeriji Vladimira Horvata pri Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture, na Trgu žrtava fašizma 14 uz uvodnu riječ likovnog kritičara, profesora Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Enesa Quiena.

Izložbu možete pogledati do nedjelje 25. svibnja 2014.

Ulaz je besplatan.

Punih 90 godina Radiokluba Zagreb

U ožujka 1924. prof. dr. Oton Kučera s grupom entuzijasta pokrenuo je organizirano bavljenje radiotehnikom i radioamaterizmom osnovavši Radio Klub Zagreb. Upravo njima u čast, i svim dosadašnjim i budućim članovima, Radioklub Zagreb predstavio je svoje 90-godišnje djelovanje izložbom u srcu tehničke kulture Grada Zagreba, u galeriji Vladimira Horvata na Trgu žrtava fašizma 14.

"Radioamaterizam (engl. hamradio, amateur radio) hobi je unutar tehničke kulture kojim se bavi oko 6 milijuna ljudi širom svijeta. Radio operator, koji se još naziva i ham ili radioamater, koristi suvremenu radijsku opremu za komunikaciju sa ostalim radioamaterima za javne potrebe, rekreaciju ili vlastito unapređenje.

Radioamaterski operatori održavaju bežičnu komunikaciju s prijateljima, članovima obitelji ili pak potpunim strancima, te često pomažu svojim zajednicama u svrhu održavanja komunikacija u kriznim situacijama (nesreće, katastrofe), a usput povećavaju svoje znanje radijske i elektroničke teorije.

Rođenje radioamaterizma, kao i radija općenito, veže se uz različite amaterske eksperimente. Kroz povijest su radioamateri dali značajan doprinos znanosti, inžinjerstvu, industriji te javnim servisima. Istraživanja koja su poduzeli radioamateri pronašla su nove industrije, stvorila nove ekonomije, unaprijedila nacije, te spašavala živote u nesrećama." (izvor:Wikipedia)

U ožujka 1924. prof. dr. Oton Kučera s grupom entuzijasta pokrenuo je organizirano bavljenje radiotehnikom i radioamaterizmom osnovavši Radio Klub Zagreb. Upravo njima u čast, i svim dosadašnjim i budućim članovima, Radioklub Zagreb predstavio je svoje 90-godišnje djelovanje izložbom u srcu tehničke kulture Grada Zagreba, u galeriji Vladimira Horvata na Trgu žrtava fašizma 14. Svi zaljubljenici radiotehnike i drugi zainteresirani mogli su se tokom vikenda vratiti u doba prvih radiouređaja i udahnuti sublimat skoro punog stoljeća razvoja radioamaterizma koji je u međuvremenu ostvario premosnicu s budućnošću uspostavljajući veze čak i s astronautima u zemljinoj orbiti.

Opširnije o samoj izložbi pročitajte na www.rkz.hr

Izložba udruge likovnih umjetnika Ama Artem

vozagrebačka udruge likovnih umjetnika Ama Artem od 12. ožujka 2014. do 19. ožujka 2014. organizirala je izložbu radova svojih članova u galeriji Vladimir Horvat, izložbenom prostoru Zagrebačke zajednice tehničke kulture na Trgu Žrtava fašizma 14. Prisutne goste i izlagače pozdravila je predsjednica Udruge Dajana Budrovec i umjetnički voditelj Udruge Đerek. Izložbu je u ime Zajednice otvorio zamjenik predsjednika ZZTK gospodin Ivan Jurić, te u svom govoru naglasio suradnju likovnih umjetnika i kako je rekao „tehnikaša“.

Suradnja likovnih umjetnika i tehničke kulture

srijedu 5.ožujka 2014. održan je sastanak u Zagrebačkoj zajednici tehničke kulture s predsjednikom Zajednice Jadrankom Baturićem i glavnom tajnicom Zajednice Gracijelom Gabrijel Pukšec s predsjednicom udruge Ama Artem Dajanom Budovac i predsjednikom udruge Otvorena računalna radionica“Svi smo protiv“ Mladenom Plazibatom. Tema razgovora bile su dvije izložbe u galeriji Vladimira Horvata Zagrebačke zajednice tehničke kulture.

U terminu Zagrebačkog saveza klubova mladih tehničara od 12.ožujka 2014. do 19.ožujka 2014. i drugi termin je 25. studeni do 3. prosinca 2014. Dogovoreno je da se u ljetnim mjesecima u eventualno slobodnim terminima postavi izložba fotografija „Grad u pokretu“ te izložba likovnih radova na temu „Europske metropole“. Razgovaralo se i o likovnoj koloniji za vrijeme ljetnih mjeseci koja bi se održavala u parku Zrinjevac, a popratile bi ju i brojne likovne radionice za više dobnih skupina.

Plan Galerije za 2010.

Galerija Vladimira Horvata

Zagrebačka zajednica tehničke kulture upravlja izložbenim prostorom Galerije Vladimira Horvata, na Trgu žrtava fašizma 14, posvećene poticanju, prezentaciji istraživanja i dokumentiranja svih aktivnosti u tehničkoj kulturii srodnim djelatnostima. Već 30 godina Galerija promovira interdisciplinarne projekte unutar tehničke kulture koji, koristeći se različitim medijima, strategijama i inovativnim modelima rada, analitički i kritički kreativno reflektiraju sadašnjost i budućnost zagrebačke tehnike.

U ovoj Galeriji mnogi danas afirmirani Zagrepčani imali su svoje prve izložbe, prezentacije i promocije. Svojim jedinstvenim ambijentom Galerija motivira, posebno mlade ljude da zagrebačkoj javnosti ponude svoje radove na prosudbu. Galerija Vladimira Horvata od svog osnutka aktivno djeluje i godišnje upriliči i do 24 izložbe uglavnom fotografije.

Širok spektar autora-izlagača pokriva područje od amaterskih uradaka, prezentacija rezultata polaznika tečajeva fotografije, do vrhunskih djela umjetnika, profesionalaca iz Grada Zagreba ali i drugih gradova iz zemlje i inozemstva.

Iz redova autora koji su prošli tečajeve klasične i digitalne fotografije, afirmirao se veći broj žena i muškaraca čije fotografije danas gledamo na stranicama dnevnog tiska ili kao vrhunsku opremu luksuznih časopisa.

Galerija je dostupna upravo onima koji nemaju sredtava ali i prilike predstaviti se javnosti u drugim, elitnijim prostorima. Ovdje se podupire amaterizam a korištenje se nenaplaćuje budući je djelatnost Galerije Vladimira Horvata financirana sredstvima Programa javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.

Dogadjanja u Galeriji

Galerija ZZTK preko svojih članica ostvaruje i međunarodnu suradnju u kreiranju izložbenih aktivnosti. Možemo izdvojiti:

  • Izložba fotografija "Japan kao druga domovina" Višnje i Grahama McMaster 28. 11. - 18. 12. 2002. na kojoj su nazočili predstavnici Veleposlanstva Japana, Veleposlanik i njegov zamjenik, te zaslužni i ugledni djelatnici iz područja tehničke kulture i društveno-političkog života Grada Zagreba
  • Izložba fotografija Jonathana Hatfulla, Dominica Potea i Michaela Forbesa iz Velike Britanije u organizaciji Fotokluba Zagreb i Zagrebačke zajednice tehničke kulture 01. - 22. 07. 2003.
  • Izložba fotografija Anette Fleck, "Moj Zagreb", 13. 05. - 30. 05. 2004.
  • Izložba grafika umjetnice Kristine Jeić "Lijepa ljudska misao" 08. - 22.03.2005.
  • Izložba fotografija "Putopis Inka" - Vjeran Malenica 12. - 26. 10. 2006.
  • Izložba fotografija Stefana Totha, A. Fiap (Oradea, Rumunjska) 17. 05. - 10. 06. 2007.
  • Izložba fotografija Hermana Čatera (Društvo fotografov SVIT, Celje, Slovenija) 06. - 27. 09. 2007.

Tako svake godine udruge članice ZZTK: Udruga minijaturista, maketara i igrača stolnostrateških igara "Agram" i Klub željezničkih modelara "Zagreb", organiziraju izložbe radova koji su po svom sadržaju specifični i kao takvi jedinstveni izložbeni eksponati. Nerijetko takve izložbe imaju i natjecateljski karakter.

Galerija Vladimira Horvata nije isključivo izložbeni prostor već kultno središte održavanja svečanosti i obilježavanja svih većih jubileja gradskih, državnih i međunarodnih. Ovdje se tradicionalno održavaju svečanosti dodjela nagrada vezanih uz postignuća u tehničkoj kulturi Grada Zagreba. 2006. Zagrebačka zajednica tehničke kulture u Galeriji Vladimira Horvata plus proslavila je punih 60 godina rada i postojanja. U njoj se redovito svake godine dodjeljuje nagrada tehničke kulture ZZTK "Dr. Oton Kučera", najveće gradsko priznanje za doprinos razvoja i popularizacije tehničke kulture Grada Zagreba.

 

Savjet Galerije djeluje u sastavu:


Gracijela Gabriel Pukšec - voditeljica Galerije
Marisa Pihač Balen
Milan Bunčić
Mladen Bišćan
Iva Bagić

Obrasci za prijavu promjena podataka udruga i saveza

OBRAZAC za saveze TK

OBRAZAC za udruge TK

Zagrebačka zajednica tehničke kulture koordinira aktivnosti članica i provoditelj je dijela programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Zagreba

ZZTK nastoji unaprijediti sve aktivnosti tehničke kulture u Gradu i poticati interese djece i mladih za bavljenje tehničkim stvaralaštvom

zztk logo

Trenutno korisnika

Imamo 69 gostiju i nema članova online

Informacije

Adresa:
Trg žrtava fašizma 14
Tel:
(+385) 1 4618-805
Fax:
(+385) 1 4612-543
OIB:
60451213350
IBAN:
HR86 2340009 1100010303
Email:

O nama

Zajednica i njezine članice obavljaju izvanškolsko i izvannastavno osposobljavanje djece i mladih. Posebno smo angažirani u provođenju programa koji svake godine ulaze u Program javnih potreba Grada Zagreba u tehničkoj kulturi.

© 2017 ZZTK - Zagrebačka zajednica tehničke kulture. All Rights Reserved. Designed By Medialive