Program kreativnih radionica provodi se u našem Centru tehničke kulture Dubrava, a radionice u sklopu ovog program osmislila je i pripremila voditeljica Centra, Nina Martinović. Program nudi puno novih, edukativnih, modernih i zanimljivih radionica što je rezultiralo velikim brojem polaznika- u prvom dijelu godine, radionice u sklopu ovog programa imale su oko 400 polaznika vrtićkog uzrasta i djece uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole.  Dopunom standardnog programa sa nekoliko novih i vrlo atraktivnih radioničkih sadržaja, uz primjenu novih materijala i alata, unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji  svjedočimo velikoj posjećenosti naših kreativnih radionica.

Program Kreativnih radionice provedi se kroz sljedeće radionice:

  • 3D puzzle- sukladno dobi, polaznici dobiju četiri različita primjerka puzzli sa nacrtima kako da od njih slože određeni predmet (bicikl, stol, stolice, lopta…). Koriste različite nacrte, počinju od najjednostavnijih a kada svladaju tehniku rade prema onim zahtjevnijim.
  • Izrada sata i učenje na sat –radionica za djecu predškolske dobi na kojoj se upoznaju sa načinom kako sat radi, kako ga koristiti i kako znati koliko je sati. Da bi to učenje učinili zabavnim, izrađivali su sami svoj sat tako što su izkruživali predložak, rezali i ljepili slamke i brojeve, te dodavali satni mehanizam.
  • Izrada maketa aviona- polaznici su dobili papire u raznim bojama i skice 6 vrsta aviona koje se mogu napraviti od papira. Sukladno dobi, radili su različite vrste aviona, a na kraju su se natjecali čiji avion najbrže i najduže leti.
  • Izrada drvenih kamiona- sastavljanje iz drvenih dijelova, bojanje i oslikavanje.
  • Izrada nakita- učenje tehnike pletenja ogrlica za djecu starije dobi, a za djecu vrtićkog uzrasta-izrada nakita od konca ( vezivanje pravilnih čvorova) i personalizacija ( učenje slova, slaganje imena).
  • Vjetrenjača- u sklopu ove radionice uče što je vjetrenjača, kako izgleda, za što se može koristiti, te izrađuju vjetrenjače.
  • Radionica sa glinom– izrada životinja, njihovo oslikavanje i farbanje.
  • Napravi Squishi– na ovoj radionici polaznicuče kako sami mogu napraviti jako popularnu igračku koristeći samo balon, brašno i maštu.
  • Stolni nogomet– polaznici u grupama, zajedno sa našim instruktorima, od otpada prave mali stolni nogomet. U sklopu ove radionice također uče o važnosti „ponovne upotrebe“ i da „otpad nije smeće“ – da se od ambalaže koju više ne koristimo može napraviti predmet koji će nam još puno koristiti.

Uključite se u naš program Kreativnih radionica pozivom na broj 091/575 8909 !