Ove je godine održano šesto izdanje izložbe “Švicarska u srcu Gorskog kotara” u sklopu “Delničke Adventske bajke”, od 03. do 05.12.2021. godine. Ova atraktivna izložba postaje jedan od aduta u nacionalnim razmjerima koju je ove godine posjetilo više od 1000 posjetitelja od čega skoro 400 djece svih uzrasta.

Izložbu su zajedno organizirali Siniša Abramović i Sekcija “Mali vlakovi” Kluba željezničkih modalara “Zagreb”. Izložba je održana pod nazivom “Švicarska u srcu Gorskog kotara” što je i bila tema makete izložene u Delnicama. Maketa je bila postavljena korištenjem 30 modula obaju suorganizatora tako da je to bio i najveći postav ove izložbe do sada. Uz motive Švicarske, posebni dio bila je i željeznička postaja u Delnicama sa svim svojim kompozicijama, zgradama i ljudima.

Tema voznog parka prikazanog na izložbi bila je “Godina željeznice u Evropi”. U okviru teme na maketi su vozile kompozicije Hrvatskih operatora Rail&Sea, Rail Cargo Carier Croatia, ENNA PPD, HŽ Cargo, HŽ PP i drugi s lokomotivama i vagonima u bojama navedenih operatora.

Za navedeno je bila postavljena i vrtna željeznica u Božićnom ruhu i slatkim poklonima za najmanje posjetitelje.

U postavljanju cijele izložbe sudjelovalo je četvero članova sekcije “Mali vlakovi” kluba Željezničkih modelara “Zagreb” koji su kao vodiči bili prisutni cijelo vrijeme izložbe i tumačili posjetiteljima sve interesantne detalje postava makete i voznog parka.

Na izložbu je često svraćala i Baka Mraz, svojevrsna maskota Delničke Adventske bajke.