Ove godine Zagrebečki električni tramvaj slavi 130 godina svojega postojanja. U klubu željezničkih modelara, čiji su članovi i prijatelji kluba izrađivali modele tramvaja i autobusa voznog parka ZET-a- od prvih s konjskim tramvajem do najnovijih niskopodnih tramvaja, rodila se ideja da prirede izložbu povodom 130 godina ZET-a, te svojim članovima i širem pučanstvu pokažu što su sve članovi i prijatelji kluba izradili tokom niza godina, te koliko je zanimljiv i lijep njihov hobi.

Izložba, u organizaciji Kluba željezničkih modelara “Zagreba” uz partnerstvo Zagrebačke zajednice tehničke kulture, mogla se pogledati 04.09.2021.godine od 10 do 15 sati.

Na ovoj izložbi, najvećoj do sada prema broju prikazanih modela vozila (tramvaja i autobusa) koji su bili u sastavu voznog parka ZET-a, od početaka do danas, bilo je izloženo četrdesetak modela vozila čiji su ponosni vlasnici članovi i prijatelji kluba, a koji su predstavljali reprospektivu voznog parka ZET-a kroz svih 130 godina u mjerilu H0 (1:87).

Navedenu izložbu, u ime Zajednice, posjetila je naša glavna organizatorica, čije su slike priložene u nastavku: