Nakon dvije godine tijekom kojih  zbog pandemije to nije bilo moguće, učeničke zadruge koje djeluju u zagrebačkim školama, ponovno su izvan školskih prostora 02. lipnja 2022. prezentirale svom gradu ovaj segment rada. Događaj je to na kojem Zadrugari predstavljaju svoje proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge.

Smotru je ove godine organizirala Osnovna škola Sesvetska Sela u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture. Grad Zagreb broji preko osamdeset učeničkih zadruga, a na Smotri je ove godine sudjelovalo 35 učeničkih zadruga.

Prekrasan ambijent Zrinjevca udomio je 35 učeničkih zadruga, a čiji su učenici i mentori na najbolji mogući način uspješno predstavili rad istih kroz prezentaciju i predstavljanje svojih radova. Na posebno uređenim štandovima moglo se je naći pregršt ručno izrađenih radova kao što su; razni nakiti, jastuci, oslikane tkanine, keramički proizvodi, šalovi, kape, uzgojene biljke, slike i još puno toga.

U sklopu ove manifestacije aktivno je nastupila i predstavila svoje programske aktivnosti nastupom svoja dva CTK i Zagrebačka zajednica tehničke kulture…

Voditeljica CTK Črnomerec gđa. Jasenka Cvetković i instruktor gosp.  Mario Operta, CTK Dubrava, za ovu manifestaciju pripremili su radionicu „Upali svoju lampicu“, osnova eletronike,  koja je u poslijepodnevnim satima oko sebe okupila najmlađe posjetitelje.

Djeca i njihovi roditelji iskoristili su priliku za detaljnijim upoznavanjem ponuđenih programa naših centara te su odlučili tokom predstojećih školskih praznika svoju djecu aktivno uključiti u iste. Osim djece i tri škole; COO Goljak, I. Gimnazija i OŠ Nad lipom su se prijavile u naš CTK Črnomerec za „Politehničke radionice“ i najavile dolazak svojih učenika.

Nakon obilaska sudačkih komisija svih 35 zadruga, izabran je najbolji od najboljih, a to je

Učenička zadruga Pušlek iz Agronomske škole,

te time stekla pravo sudjelovanja na Državnoj smotri.

Ekipa čestitamo!