Od 24. do 28. svibnja održana je 18. Smotra učeničkih zadruga Grada Zagreba. Događaj je to koji se odvija svake godine, a na kojem Zadrugari predstavljaju svoje proizvode, način izrade proizvoda i aktivnosti svoje učeničke zadruge.

Smotru je ove godine organizirala OŠ Ivana Meštrovića u suradnji s Hrvatskom udrugom učeničkog zadrugarstva i Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture. Grad Zagreb broji preko sedamdeset učeničkih zadruga, a na Smotri je ove godine sudjelovalo 37 učeničkih zadruga, te gosti: UZ  Dabar Drvodjelske škole, te škole  iz Portugala, Sjeverne Makedonije i Srbije. Odabrane učeničke zadruge predstavljat će Zagreb na 33. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u listopadu 2021.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, ovogodišnja smotra odvijala se online na TwinSpace-u, putem eTwinning platforme koja služi za projekte i suradnju među školama u
Hrvatskoj i Europi.. U nastavku je poveznica na stranice na TwinSpace-u na kojoj možete vidjeti učeničke zadruge ali i predstavljanje programa Zagrebačke zajednice tehničke kulture na ovogodišnjoj Smotri:

 

https://twinspace.etwinning.net/170864/pages/page/1526634

ZZTK_ucenicke zadruge_web