Dana 18. travnja 2018. godine u sklopu OŠ Luka, održano je natjecanje „Sigurno u prometu“ organizirano na razini Gradske četvrti Sesvete. Manifestacija je odrađena u organizaciji  Auto-kluba Sesvete uz pomoć Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Organizacija natjecanja na razini gradske četvrti odrađena je isključivo poradi velike brojnosti osnovnih škola i broja učenika sa područja navedene gradske četvrti.

Učenici koji su predstavljali svoje osnovne škole na ovome natjecanju, pokazali su iznimno znanje u teoretskom dijelu natjecanja ali isto tako i posjedovanje velikih vještina u vožnji biciklima i svladavanju prepreka u terenskom dijelu natjecanja.

Ovogodišnje natjecanje „Sigurno u prometu“ podržala je i Zagrebačka zajednica tehničke kulture i njezin Centar tehničke kulture Sesvete.

Voditelj CTK Sesvete g. Franjo Jelić, marljivo je radio sa svojim polaznicima centra na izradi preko 150 komada drvenih modela automobila koji su bili podijeljeni svim sudionicima natjecanja kao dio poklon paketa.

Zagrebačka zajednica tehničke kulture sudjelovala je u nabavci glavne nagrade natjecanja, a to je dječji bicikl „Mountain bike“ koji je išao kao poklon najboljoj ekipi natjecanja.

Cjelokupnu manifestaciju, svojim prisustvom podržali su; g. Marijan Podrug glavni policijski inspektor, službenik u Službi za prevenciju, g. Damir Novak i g. Alan Vojvodić predstavnici Hrvatskog autokluba, gđa. Iva Bagić glavna tajnica ZZTK, g. Franjo Jelić voditelj CTK Sesvete, te još mnogi drugi.

Na kraju natjecanja, organizatori su nagradili vrijednim i prikladnim nagradama najuspješnije ekipe koje su uistinu pokazale i demonstrirali prikazano znanje i vještine.