Diecast sekcija maketarskog kluba David Schwarz iz Zagreba u prostorijama Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza, na adresi Voćarska 71 u Zagrebu,  9.6  organizirala je jubilarno deseto zagrebačko službeno međunarodno okupljanje sakupljača modela automobila, poznato pod imenom FAZ (Festival autića Zagreb).

Na druženju su sudjelovali kolekcionari i ljubitelji iz svih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz Slovenije, Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke. Ovo je druženje već tradicionalno mjesto okupljanja ne samo kolekcionara modela, nego i svih onih koji su zaljubljeni u automobile i automobilizam. Diecast sekcija, okupljena oko tematskog internetskog foruma www.autici.net i istoimene Facebook grupe već je tradicionalno na ovom druženju pripremila  tematsku izložbu modela u raznim omjerima, a organizirana je bila i prodaja te razmjena modela.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, bile su 70 godina Porschea, Honde i Land Rovera, kao i okrugle obljetnice kultnih modela (Citroën 2CV, Jaguar XK120, Jaguar XJ, Renault 18, Peugeot 504, BMW M1…).

Svi oni koji imaju zanimanja za modele automobila mogli su  vidjeti najraznovrsnije modele, ponešto i kupiti, a svakako saznati i dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj prekrasan hobi.