Dana 05. lipnja 2018. godine, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, zagrebački gradonačelnik gosp. Milan Bandić otvorio je tradicionalnu manifestaciju „Tjedan udruga“, koja se održava već 18. godinu za redom u organizaciji Grada Zagreba.

Zadaća spomenute manifestacije upoznavanje je građana sa radom udruga, njihovim djelatnostima i programima, te načinom provedbe istih. Osim toga, ova manifestacija služi za međusobno druženje i upoznavanje udruga, kao razmjenu iskustava u provedbi njihovih programa, a sve u cilju podizanja kvalitete života i pružanja boljih usluga našim građanima, koji su u posljednje vrijeme uistinu počeli koristiti infrastrukture postojećih udruga za provedbu navedenih zadaća i ciljeva.

U ovogodišnjoj prijavljenoj prezentaciji od čak 150 udruga, aktivno je sudjelovala i Zagrebačka zajednica tehničke kulture kroz prezentaciju programa Centara tehničke kulture Dubrava i Sesvete koji su sa svojim polaznicima odradili izvrstan posao.

Ekipa polaznika CTK Dubrava i njihova voditeljica gđa. Marija Ivček postavili su malu izložbu „Kreativnih radionica“ u sklopu kojih su izložili nekoliko desetaka vrlo atraktivnih ručno izrađenih radova. I ovoga puta interes posjetitelja za izložene radove bio je vrlo velik, a što najbolje priznanje kvalitetne pripreme radionica pripreme, finalne izvedbe predmeta ali i kontinuiranog rada sa našim najmlađim polaznicima.

Posebnu atrakciju ovogodišnjeg predstavljanja udruga pripremili su CTK Sesvete zajedno u suradnji sa OŠ Luka prezentacijom ručno izrađenog „Ksilofona“.

Proizvodnja „Ksilofona“ započela je par tjedana prije u sklopu radionica CTK Sesvete a sve pod budnim okom našega vrsnog instruktora g. Franje Jelića i njegovih polaznika.

U završnoj fazi prezentacije muzičkog instrumenta sudjelovali su g. Mladen Vidović profesor fizike i politehnike i gđa. Neda Perdija profesorica muzičkoga , oboje nastavnici u OŠ Luka – Sesvete, a kojima se ovim putem posebno zahvaljujemo.

Navedenim prezentacijama svojih djelatnosti kao i aktivnim sudjelovanjem u sklopu ove tradicionalne manifestacije, ZZTK i njeni CTK uspješno su predstavili tehničku kulturu i njene djelatnosti brojnim građanima a na što smo vrlo ponosni.

Do sljedećeg druženja, pozdrav iz ZZTK !